Kjøkkenet og måltidene

I sommersesongen serverer vi to måltider om dagen – frokost og middag. De fleste av gjestene våre foretrekker å smøre nistepakke, fylle opp termosen og innta sin lunsj ute på tur, i hotellets hage eller inne i en av hotellets mange stuer.

I vintersesongen serverer vi i tillegg suppe med brød i Skistallen hver ettermiddag – naturligvis med fyr i peisen.

 
Straks+klare+for+middag.jpg

Frokost

Våre dyktige frokostkokker forbereder og tilrettelegger en rikholdig, sunn og variert frokost som serveres hver dag fra klokken 08.00. I tillegg til et rikt utvalg av pålegg som blant annet inneholder spekemat og røkelaks, kan du forsyne deg av varme retter som eggerøre basert på egg fra økologisk eggproduksjon, frokostpølser av kylling, kokte «smilende» egg og god gammeldags havregrøt. Det er alltid frisk frukt og grønnsaker tilgjengelig.

Kaffe, te, juice, et godt utvalg av yoghurt og biola samt melk er en selvfølge. For deg som ønsker frokost med gryn, er det også her et bra utvalg. Mange velger å avslutte frokosten med nystekte vafler, rømme, syltetøy og brunost.

Frokosten, med alt som nevnt over, er basert på at våre gjester forsyner seg selv, noe som også innebærer at du steker dine egne vafler. Våre frokostkokker vil uansett alltid være tilgjengelige i frokostsalen under hele måltidet. God appetitt!

 
Kokken.jpg

Middag

For mange er middagen, som serveres hver dag fra klokken 19.00 til 20.00, dagens høydepunkt og en del av belønningen for mange timer på tur med forbrenning av et ukjent antall kalorier. Dette er en to retters middag som består av hovedrett med sideretter og dessert med kaffe.

Som vår gjest forsyner du deg selv fra en varm anretning, og vi serverer både dagens hovedrett og diverse sideretter. Det betyr at du hver dag kan velge mellom flere retter – eller smake på litt fra hver rett. Kokken sørger for at det beregnes rikelig med mat, siden vår erfaring er at fjellfolk som har vært i aktivitet en hel dag, har særdeles god appetitt. En rikholdig salatbuffet er også et populært og sunt tilbehør til middagen.

 

Våre nøkkelord for middagen er:
Gode råvarer, ærlig – næringsrik – velsmakende og nok mat!

 

Hovedsakelig serverer vi norsk tradisjons- og fjellmat. Typiske retter er vår viltaften hvor vi serverer reinsdyrstek, finnbiff og elgkarbonader med rosenkål, viltsaus og rørte tyttebær. Andre typiske middagsretter er dampet torsk med bacon, grillet laks med agurksalat og rømme, kalvestek og ytrefilet av svin. Kokken er også godt kjent for sine hjemmelagde gryter som blant annet chili con carne, pasta bolognese og biff stroganoff.

I de senere år sørger vi i tillegg også å alltid ha et vegetar-alternativ, og særlig populær har kokkens egen «chili sin carne» her blitt. Kokken lager i tillegg sine egne vegetarvarianter av bolognese og viltgryte, som nå også har blitt mer og mer populært blant gjester som ikke er vegetarianere.

Våre desserter består av tradisjonelle desserter som karamellpudding, sjokolademousse og sitronfromasj med hjemmelaget bringebærsaus og jordbær med fløte. I tillegg til dagens desserter kan du som gjest forsyne deg fra en iskremdisk. Til desserten setter vi frem nytraktet kaffe.

Som kokken spøkefullt sier: Mitt mål er at gjesten skal veie mer ved avreise enn ved ankomst!

 

Vel bekomme!