Til toppen

HØVRINGEN HØGFJELLSHOTELL

Rondane
 

HOTELLET

Vi har nå stengt for sommersesongen 2020 og ser frem til vintersesongen 2021. Høvringen Høgfjellshotell ligger på et platå like over tregrensen 980 m.o.h ved inngangen til Rondane Nasjonalpark, og danner dermed et naturlig utgangspunkt for turer i alle himmelretninger, sommer som vinter. Med sin sentrale beliggenhet mellom Oslo, Trondheim og Vestlandet er Høvringen et fantastisk sted for en aktiv og komfortabel ferie.

Her kan du senke skuldrene og ta imot Rondanes mektige landskap. La deg inspirere av naturen og benytte deg av de mange turmulighetene! Nyt hotellets tradisjonsrike mat, peisestuer, hage, badstue, aktitivitetsrom og naturskjønne omgivelser.

Skjelleseter, en av de 30 setrene på Høvringen, har gjennom fire generasjoner utviklet seg til å bli det som i dag er Høvringen Høgfjellshotell. Utbyggingen har skjedd ved utallige utvidelser, en byggeprosess som krever særlig teknisk og arkitektonisk innsikt. Vi synes hotellet i dag fremstår som et vellykket eksempel på et godt samspill gjennom de forskjellige epoker i en hundreårig byggetid. Bygningen har fått et særpreg utover det vanlige. De seneste tretti årene har to av Norges dyktigste arkitekter Kjell Lund og Nils Slaatto vært våre trofaste rådgivere.

Hotellet er dekorert med kunst (malerier, vev og brukskunst) som er samlet gjennom de siste hundre år.

Nyheter

Send oss en mail og vi  gir

deg et tilbud!

Væremelding for Høvringen her

__

Omtaler

“God frokost /middag med godt utvalg. Hyggelig betjening. Trivelig i peisestuene om kvelden. Fantastisk og trivelig vertskap som gjorde alt de maktet for et trivelig opphold. Tusen takk til begge 😊”

- Terje, Norge
 

BELIGGENHET

Med sin sentrale beliggenhet mellom Oslo, Trondheim og vestlandet er Høvringen en flott plass og legge inn en overnatting eller to. Her har du muligheten til å kombinere med en liten fjelltur eller bare nyte den flotte utsikten over Rondane Nasjonalpark. Fredfylt og tradisjonsrikt ligger hotellet klart til å ta imot deg.

 

Aktiviteter

Høvringen er det perfekte sted for en aktiv ferie for hele familien! Her kan du sykle på fjellstier (mountain biking), gå lange og korte turer på merkede stier, fiske, ri og bade i friske fjellvann eller en av de nydelige kulpene i den vakre Høvringsåa.

Etter dagens aktiviteter kan du avslutte med badstue, før du tar en velfortjent hvil foran peisen i skistallen. Hotellet har også et aktivitetsrom med biljard, bordtennis, fotballspill og dart.

I tillegg er det en stor gressplen på utsiden av hotellet, hvor det er muligheter for å spille krokket, boccia og ulike utendørsaktiviteter.

Med Jotunheimen bak, Langfjellene i vest og syd, Dovrefjell i nord og Rondane i øst, er Høvringen det perfekte utgangspunkt for turer i alle himmelretninger. På Høvringen finner du ca 120 km med merkede løyper, hvorav ca 20 km i lunt skogsterreng og resten på høyfjellet. I tillegg er det ca 50 km merkede løyper i Rondane Nasjonalpark. Det ligger flere kafeer i løypenettet, hvor du kan kjøpe vafler og varme og kalde drikker.

Sommeraktiviteter:

 

Terrengsykling – kr. 400,- for halvdags tur (min. 4 personer). Vi 

formidler kontakt for sykkelutleie.

 

Spennende og variert sykkelterreng for de som liker litt utfordring, eller mange kilometer med grusveier for de som vil ha det litt lettere. Forslag til turer:

  • Fra Høvringen Høgfjellshotell, følg grusveien til Puttenseter og videre til Skarseter og tilbake. Ca. 14 km., forholdsvis lett tur.

  • Fra Høvringen følg blå merket sti til Varemorkje videre til Skogsetrene over Vardhøj og tilbake til Høvringen. Traseen går både på skogsvei og på sti og er ca. 12 km.

  • Følg grusvei mot Puttenseter ca. 2,5 km og ta av ved skilt mot Formokampen på gul sti.  Følg grønn sti tilbake til Høvringen gjennom Rondane Haukliseter Fjelhotell. Ta grusveien inn ti Smuksjøseter og følg rød sti tilbake til Høvringen. Kjempemorsom løype for de med litt terrengerfaring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjellridning – for priser se: https://www.rondeheim.no/ridning

Å få oppleve storslått og uberørt natur fra hesteryggen er en sjelden luksus som alle burde forsøke minst en gang i livet. På Høvringen kan vi formidle kontakt til utleie av hester.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taubane  - kr. 350,- for halvdagsopplegg (min. 4 personer- hovedsakelig for barn, maksgrense 90 kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Fjellklatring – kr. 450,- (min. 5 personer - dagsopplegg som innebærer å gå med gruppen fra Fjellskolen opp til klatrefeltet, spise lunsj og klatre til man er lei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotturer med instruktør/guidet tur – pris på forespørsel. Vi formidler kontakt som kan tilby turer til de fleste topper og berg på Høvringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanopadling – leie av kano + vester kr. 100,- per kano. Er mulig med organisering av denne aktiviteten, men det er på forespørsel ved større gruppe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robåt på Høvringsvannet

Ved Høvringsvannet som ligger ved Smuksjøseter Fjellstue har vi liggende robåter som er til fri bruk for våre gjester.

 

Bading

På Høvringen er det mange flotte og spennende muligheter for bading på varme sommerdager. Snakk med oss, så gir vi deg badetips!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisking

 

Høvringen har flotte fiskemuligheter for å fiske fjellørret langs elv og tjern rundt Høvringen.
Fiskekort kjøpes på Høvringen Handel og Smuksjøseter Fjellstue. Ørret finnes i Høvringsåe og i Høvringsvatna mellom Smuksjøseter og Peer Gynt hytta. Harrkjønn ved Anaripigg har Harr. 

 

I statsallmenningen kan du fiske på 39 vann og flere fiskeførende elver og bekker. Litt over halvparten av disse ligger i Kringsæterområdet. Vannene er forholdsvis grunne, og varmes fort opp om sommeren. Området er for det meste skogkledd, men noen av vannene ligger også over skoggrensen. Et yrende fugle- og dyreliv karakteriserer dette fjellpartiet. Ørret, røye og abbor er artene du finner her. Det tas årlig fisk på 1-2 kg iflere av vannene. Her finner du alt fra fine familievann, til vann for den mer kresne fluefisker.

Lett tilgjengelig område med fiskevann både ved vei, og kortere turer med en til to timers gange. Rene ørretvann finner du i den sørlige delen, med et par unntak. Ranglartjern er det eneste vannet med abbor, her er det tilrettelagt med en gapahuk. Inne på snaufjellet er det i hovedsak vann med både ørret og røye.

1. Nordre Høvringsvatnet

Et middels stort vann beliggende på Høvringen, helt inntil Smuksjøseter Fjellstue. Vannet har naturlig rekruttering, og aure er eneste fiskearten her. Lett tilgjengelig.

2. Midtre Høvringsvatnet

Et veldig lite vann mellom Nordre- og Søre-Høvringsvatn. Her finner du aure. Og det settes her ut fisk annethvert år. Lett tilgjengelig.

3. Søre Høvringsvatnet

Her finner du både aure og røye. Og muligheten for å få fisk i dette vannet er så absolutt tilstede. Naturlig rekruttering. 

4. Smiubelgtjern

Hvem kunne tro at det er fisk i denne pytten? Aure er arten, og spennende er det å fiske her med mark. Langstang? Her settes det ikke ut fisk. Vannet er lite, og rekrutteringen god.

5. Rondvatnet

I flere tiår ble vannet regnet for å være fisketomt grunnet surt vann. Men på begynnelsen av 2000- tallet begynte det igjen å bli liv i Rondvatnet. I dag finner du både aure og røye her. Prøv i et av innløpsosene, her finner fisken mat.

6. Tjerna innover Illmanndalen (9 stk)

Mange småtjern på rekke og rad innover Illmanndalen. Tjerna er små, men røya liker seg godt i dette iskalde og klare vannet. I noen av tjerna finner du også aure.

Her er muligheten stor for å få fangst. Ypperlige vann for barn når man først er på tur gjennom dalen.

7. Myldingtjern (Bergetjern)

Vannet ligger nede ved Bjørnhollia, og navnet Bergetjern som det også kalles, blir ofte forvekslet med Bergetjern på Mysuseter. Sistnevnte er et privat vann. I Myldingstjern finner du både aure og røye.

8. Ranglartjern

Et abborvann på 999 m.o.h. Ett av få abborvann i vårt distrikt. Svært familievennlig vann. Her kan man fiske med mark og dupp, samt kose seg i gapahuken til Fjellstyret.

Lett tilgjengelig fra Mysuseter, og sjansen for å få fisk er stor. I vannet går det også noe aure, men disse er i fåtall, men få fisk gir ofte stor fisk.

9. Klufttjern

Nå har vi kommet til Raphamnsfjellet. Her ligger Klufttjern, og aure er arten. Det settes litt fisk her hvert år.

10. Holtjern

Er det vannet som ligger nærmest Raphamn. Her finner du aure, og gyteforholdene er gode. Det settes allikevel noe fisk her hvert år. Det sies også at det er tatt røye her. Lett tilgjengelig fra Raphamn.

11. Øvre Lynningsdalstjern

Et lite vann med aure. Settes fisk en gang i blant.

12. Nedre Lynningsdalstjern

Et enda mindre vann enn Øvre Lynningsdalstjern. Her settes det ikke fisk da det trolig kommer fisk fra Øvre hit ned.

13. Øvre Svarttjern

Idyllisk beliggende, godt skjermet i skog. Aure er arten, og den naturlige rekrutteringen god.

14. Nedre Svarttjern

Som Øvre ligger dette vannet godt skjermet for vær og vind. Lett tilgjengelig fra Kringsetra. Aure er eneste arten, og fra her ble det tidligere fraktet veldig mye fisk rundt om til de andre fiskevannene i statsallmenningen.

15. Furusjøen

En liten del av vannet ligger i Sel. Her bør man helst ha tilgang til båt. Men det lar seg også gjøre å få fisk fra land. Artene er aure og røye.

16. Vålåsjøen

Halve vannet ligger i Sel. Aure og røye finner du her, og årlig settes det fisk i vannet. Fordel med båt, men også muligheter fra land. Oterfiske her kan så absolutt anbefales. Veldig lett tilgjengelig.

17. Møretjern

Et veldig lite vann som det årlig settes noen få fisk i. Aure.

18. Hesstjern

Et svært lett tilgjengelig vann. Settes fisk årlig. Men her må man fiske varsomt. Lite vann og skyr fisk, gjør fisket spennende. Aure.

19. Steindalstjern

Et lite vann i overgangen mellom Kringsetra Nord og Vålåsjøområdet. Noen få aure settes ut årlig. Også her er fisken skyr, så fisket kan være krevende.

20. Smukksjøen

Aure er eneste arten du finner her i dag, selv om det tidligere har vært både harr, røye og abbor her. Naturlig rekruttering. Lett tilgjengelig.

21. Heimtjern

Et vanskelig vann å fiske fra land på. Men muligheten for å få fisk er så absolutt tilstede. Spesielt sent på kvelden eller i dårlig vær. Aure settes ut årlig, røya rekrutterer naturlig. Lett tilgjengelig.

22. Olastjern

Her finner du bare aure. Det settes ut fisk hvert år. Og området er mye brukt til overnatting. I området rundt finner du flere spennende vann. Skogsområde, godt skjermet for vær og vind. Hit anbefales det å ta med barna. Spesielt med tanke på Gneddtjern omtalt under.

23. Øvre Sleotjern

Naturlig rekruttering av aure, som er den eneste arten her.

24. Nedre Sleotjern

Også her rekrutterer auren naturlig. Både Øvre- og Nedre-Sleotjern er spennende vann i et område skjermet fra vær og vind, og dagens travle hverdag.

25. Gneddtjern

Veldig god naturlig rekruttering av aure, som eneste art. Den gode rekrutteringen gjør vannet til et fangstsikkert fiskevann. Mark og dupp slår godt an, men også flue og dupp, eller små spinnere gjør vei i vellinga.

26. Vatjern

Oppdemt myrtjern med gode muligheter for fast fisk. Årlig settes det ut aure her.

27. Sørenstjern (Holsætertjønne)

Vi har nå kommet til Holsetra. Vannet får tilførsel av fisk årlig, aure. Lett tilgjengelig.

28. 6-tjerna

Det er fisk i bare de tre sørligste vannene av 6-tjerna. Det settes ut aure årlig i det største av disse tre, i Sel.

29. Svarttjern

Naturlig rekruttering. Bare aure, og området er godt skjermet i skog.

30. Harrtjern

Her er det også naturlig rekruttering, men bare år om annet slår dette til. 

 

GALLERI

Klikk for å forstørre bildene
1/14
 

AKTIVITETER I OMRÅDET

Sjoa rafting

 

Fart og spenning i en av Norges tøffeste elver. 

Dansefestivalen i Sel

 

Norges største dansefestival. Her deltar de beste orkestrene og artistene innen danseband, gammeldans og andre sjangere.

Sne og Vand

 

Vår samarbeidspartner Sne & Vand tilbyder skiundervisning og skiutleie til hotellets gjester. 

Moskussafari 

 

Bli med på moskus- og elgsafari på Dovrefjell. Se disse majestetiske dyrene på nært hold, med dyktige guider.

Heidal rafting

 

Rafting, juving, bropendling og mye mer.

Høvringen Skiskole 

 

Tilbyr skiutleie, skiskole, skibutikk og aktiviteter.

Smuksjøseter Fjellstue

5,5 kilometer fra hotellet finner du den koselige Smuksjøseter Fjellstue. Her finner du en koselig kafé hvor du enten kan kjøpe mat, eller spise nistepakken din.

Putten Seter Fjellkafé

På fjellkaféen får du servert hjemmelaget kakao med nypisket krem. Du kan spise medbrakt niste eller kjøpe mat. Fra vårt hotell er det 4,8 km.

Høvringen Landhandleri og Kafé

200 meter fra hotellet finner du Høvringen Landhandleri og Kafé. Butikken har godt utvalg og ikke minst mange spennende produkter. Kaféen er nyoppusset og byr på god hjemmelaget mat, gjærbakst og kaker.

 

PRISER

Standard rom
Pris pr. døgn  kr. 700,-  per. person frokost inkludert
Lux rom med balkong
Pris pr. døgn: kr. 850,- pr. person frokost inkludert
 

2673 Høvringen

Tlf:  915 68 487

© 2018 Høvringen Høgfjellshotell

  • Black Facebook Icon
  • Black TripAdvisor Icon
  • Black Instagram Icon